Traditioneel stucwerk van Stukadoorsbedrijf Essenburg

Het stukadoorsberoep bestaat al eeuwen. Hoewel er veel modernisering heeft plaatsgevonden, blijft het een traditioneel ambacht. Raap- en pleisterwerk, schuren of ornamenten aanbrengen gebeurt nog steeds met de hand. Kies daarom altijd voor een professioneel stukadoorsbedrijf – voor een vlekkeloos resultaat. Neem contact op met Stukadoorsbedrijf Essenburg.

Diverse soorten traditioneel stucwerk:

Raap- en pleisterwerk

Hieronder valt het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van gipsmortel. Wanneer een dikkere afwerklaag (tussen 7 mm en circa 15 mm) nodig is, spreekt men van raapwerk. Een dunnere afwerklaag valt onder pleisterwerk. Het uiteindelijke resultaat is echter hetzelfde. Geheel naar wens kan deze afwerklaag gesausd of behangen worden. Uiteraard bestaat afwerking met een (exclusieve) sierpleister ook tot de mogelijkheden.

Isolatie en stucwerk voor buitengevels

Buitengevelisolatie is een buitenmuurafwerking waarbij muren aan de buitenzijde worden voorzien van een warmte-isolerende laag, die wordt afgewerkt met een spachtelputz of een schuurpleister.
Na het aanbrengen van de isolatie worden de muren gestukt en bestaat de keuze uit de volgende afwerkingen:

• geschuurd
• spachtelputz in elke gewenste kleur

De bovengenoemde afwerkingen kunnen ook op de buitengevel worden aangebracht zonder dat deze geïsoleerd is..

Airless latex spuiten voor plafonds

De latex wordt door middel van een verfspuit met hoge druk op het plafond gespoten. Deze werkwijze heeft veel voordelen in vergelijking tot het aanbrengen van latex met een roller: 

• het werkt sneller dan de traditionele methode,

• het eindresultaat is erg strak en glad; er zijn immers geen aanzetten of banen van de roller zichtbaar.