Wat is traditioneel stucwerk?

Voor een vlekkeloos en strak stucresultaat kiest u natuurlijk voor Stukadoorsbedrijf Essenburg in Ermelo. Omdat het stukadoorsberoep al eeuwen bestaat, is er in al die jaren veel veranderd. Toch blijft het altijd een traditioneel ambacht. Het raap- en pleisterwerk, schuren en ornamenten aanbrengen gebeurt nog steeds met de hand. Traditioneel stucwerk betekent dat de stuclaag, op wanden en plafonds, op traditionele en ambachtelijke manier wordt aangebracht. Traditioneel stucwerk kan gebruikt worden als afwerking van een ruimte, maar ook als onderlaag voor saus- of spuitwerk en tegels.

Neem contact op voor traditioneel stucwerk

Raap- en pleisterwerk

Raap- en pleisterwerk betekent het vlak maken van gemetselde wanden en plafonds. Hierbij gebruiken wij een gipsmortel. Dunne afwerklagen vallen onder pleisterwerk. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dikkere afwerklaag, dan heet dat raapwerk. Het resultaat is uiteindelijk hetzelfde, het ligt aan de staat van de wand of het plafond.

Isolatie en stucwerk voor buitengevels

Wanneer de gevel van uw huis in slechte staat is of wanneer de spouwmuurisolatie niet voldoende is, kunt u kiezen voor buitengevel-isolatie. In dit geval worden de muren aan de buitenzijde van uw huis voorzien van een warmte-isolerende laag. Deze laag wordt dan afgewerkt met spachtelputz in elke gewenste kleur of een schuurpleister. U kunt natuurlijk ook kiezen voor deze afwerkingen zonder het aanbrengen van de isolatielaag.

Airless latex spuiten voor plafonds

Wanneer uw wanden en plafonds glad gestuukt zijn, kunt u kiezen voor een laag latexverf om de ruimte tot een geheel te maken. Met de airless latex techniek kunnen wij uw plafond van een hele strakke latex laag voorzien. De latex wordt met een verfspuit met hoge druk op het plafond gespoten. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier met een roller. Het werkt bijvoorbeeld sneller en het eindresultaat is erg strak en glad omdat er geen aanzetten of banen van de roller te zien zijn.